Håll med om att en perfekt vedtrave är riktigt snygg att titta på. Ved har också en känsla med sig som skapar en hemtrevlig atmosfär. Med WoodWalls väggpaneler får du en perfekt och skräpfri vedtrave av rund björkved. De smidiga skivorna gör att nya möjligheter uppstår för vilka ytor man kan omvandla till vedvägg. Idag används ved inom inredning i såväl offentlig miljö som konferensrum, kontor, entréer och väntrum. Men också i kök, sovrum eller vardagsrum i privata hem. Med WoodWalls stilrena och lättmonterade skivor så kan ni låta fantasin flöda fritt när ni funderar över vilka ytor som kan bli förskönade av en levande vedvägg. Vi har ansträngt oss att göra WoodWall så snygg som möjligt ända ner på detaljnivå. Det innebär att bland annat att den vackra skivan av björkplywood penselmålats med en mattsvart träbets. Snyggt och sobert och om man tittar noggrant mellan vedbitarna så kan man se de vackra ådringarna i träet. Till björkpuckarna har vi valt ut de finaste bitarna från tätvuxen björk som sakta men säkert segat sig upp vid vår svenska Polcirkel. Räknar vi årsringarna så får vi en ålder mellan 35 och 55 år trots att de endast är 4-11 cm i diameter. Det ger ett hårt träslag som inte spricker och som ofta innebär färgnyanser som vi vanligtvis inte ser i björken. Varje vedbit som kapats med en fintandad klinga måste sedan torkas och borstas för att sedan godkännas innan montering. Vår enkla målsättning är att WoodWall ska kännas lika attraktiv oavsett om man tittar på den från avstånd, snett från sidan eller riktigt nära för att syna detaljerna.  Vi levererar vedväggen i platta paket som du enkelt monterar upp med medföljande skruvar.


Köp produkten!

Gömda skarvar trots flera skivor

Vi vill att WoodWall ska se ut som levande vedtrave. Det innebär att variationen av olika storlekar och höjder ska verka naturligt och slumpmässigt. Lägger man sedan till parametrar som skruvhål och skarvar som ska täckas så blir det lite mer komplicerat. Vi har lyckats hitta ett mönster som vi monterar efter för att kunna leverera en skarvlös fondvägg av ved som, i princip, är hur hög eller lång som helst. Vi packar sedan ner skivorna i vanliga paket enkelt kan fraktas land och rike runt. Kunden kan sedan enkelt montera upp skivorna med hjälp av den bifogade monteringsanvisningen.

Enkel och snabb montering

Att sätta upp en vedvägg går snabbt och är väldigt enkelt tack vare förborrade hål, bifogade skruvar och en monteringsanvisning. Mät in första skivan noggrant så den blir rak och skruva fast den med de medföljande skruvarna. Därefter är det enkelt att fortsätta med nästa. Vid montering på en gipsvägg så finns ett alternativ till gipsexpanders och det är låta byggreglarna få bestämma vart skruvarna placeras. Hamnar en regel mitt under vedväggen så kan man fästa skivorna mot den. Det går alltid att hitta ett utrymme mellan några vedbitar som man kan placera en skruv och då vikten är så pass låg för varje skiva så räcker det med 1-2 skruvar per skiva.

Fakta:

  • Paketet innehåller: 1-6 skivor (beroende på längd) och skruvar för montering.
  • Vikt: ca 15 kg/m2
  • Material: Frivuxen Glas- och Vårtbjörk från området kring vår norra Polcirkel. Skiva av björkplywood.
  • Design: Hans Ylientalo / Björkfabriken

Snabbval:

Köp produkten!

 

svnlenfifrdeit

Följ oss...

WoodWall väggpanel - klicka nedan!